Kurczak w miodzie - Multicooker

Po składniki zapraszam do LIDLA

S3 viewer small page 00001


Składniki:





8 pałek z kurczaka
2 łyżki słodkiej papryki
2-3 łyżki miodu
200 ml ciepłej wody
sól ok. 1/2 łyżki
pieprz




Miód rozpuścić w ciepłej wodzie mieszając do rozpuszczenia. Kawałki kurczaka płuczemy wodą, następnie układamy mięso w naczyniu Multicookera. Mięso posypujemy mieszanką przypraw, gdy mięso jest już całe w przyprawach do naczynia wlewamy wodę z miodem. Mulicookera nastawiamy:
BAKE
180 stopni 
25 minut 
150 stopni
30 minut

Podczas pieczenia przewracamy mięso na drugą stronę, tak, aby skórka mogła się zarumienić także od spodu, a jednocześnie ta już lekko spieczona ponownie nasiąknąć miodem.

Po wyjęciu kurczaka z piekarnika próbujemy sosu- jeśli jest zbyt słodki możemy go dosolić lub np. dodać odrobinę chili.


Powiem Wam że wyszedł przepyszny :)

                                                         

Przepis zaczerpnięty z 


2 komentarze:

Agata Zazulak pisze...

Mmm.... Muszę spróbować :) zgłodniałam

Małgorzata Margaretka pisze...

Ciekawy przepis, chętnie go kiedyś wykorzystam :)

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger