Jabłecznik z multicookera

  • 800 g jabłek
  • 50 g masła
  • proszek do pieczenia
  • 3-4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki

Sposób przygotowania
 
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
Ubić mikserem jajka z resztą cukru, aż cukier się całkiem rozpuści. Dodać szklankę mąki i dalej miksować, aż ciasto nabierze konsystencji śmietany.
Włączyć multicooker na tryb BACE, ustawiając czas na 40 minut. Po skończeniu pieczenia wyjąć ciasto z miski.


S3 viewer small lidl 01


Smacznego!

2 komentarze:

scarlet23 pisze...

musze koniecznie wypróbowac:)

Agata Zazulak pisze...

Ja robię z truskawkami :)

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger