Galaretka inaczej :)

SKŁADNIKI :
4  jajka 
groszek zielony  
kukurydza 
kawałki mięsa (ja użyłam szynki
marchew z groszkiem w kostce (ORZECH)
włoszczyzna
sól, pieprz, wegeta, czosnek
żelatyna
 
W jajku na czubku robimy dziurkę (jak w wydmuszce tylko że z jednej strony ) wielkości kciuka tak aby żółtko z białkiem wypłynęło . Wydmuszkę delikatnie myjemy  następnie wyparzamy wrzątkiem i osuszamy. Gotujemy szynkę z warzywami, dodajemy włoszczyznę, czosnek i cebulę. Czekamy aż się ugotuje. Ugotowane mięso kroimy, jajka kroimy w kostkę, dodajemy marchewkę,groszek i kukurydzę.
Żelatynę mieszamy aż się rozpuści i zostawiamy  aż przestygnie  ale żeby nie zastygła . Do wydmuszek dodajemy mięsko warzywka  tak aby jajko było kolorowe  na końcu zalewamy bulionem i wkładamy do lodówki do zastygnięcia .



Przepis zaczerpnięty z bloga "Z pasji i zamiłowania do gotowania i testowania", gdzie znajdziecie przecudne przepisy. 


Zapraszam i życzę Wam smacznego

1 komentarz:

Marzena Sawkułycz pisze...

Prezentuja sie wysmienicie :)

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger