Gulasz z ziemniakami - Multicooker

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 duża cebula, pokrojona w talarki
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki wody
  • keczup
  • 3 ząbki czosnku
  • 750 g miesa pokrojonej w kostkę (karkówka lub szynka w zależności od upodobań)
  • 500 g pokrojonych ziemniaków
  • 200 g marchwi pokrojonej w talarki
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • szczypta soli
  • bulionetka

Sposób przygotowania

1. Do misy urządzenia wlać oliwę, dodać cebulę i mięso.

2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i ustawić czas na 7 minut. Nacisnąć przycisk START. Mieszać od czasu do czasu.


3. Dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz ziemniaków) i wymieszać.






4. Nacisnąć przycisk MENU, wybrać program STEW i czas 1 godz. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.


dodać ziemniaki (pokrojone wg uznania)



dodajemy bulionetkę Knorr


5. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.




Smacznego


S3 viewer small lidler 01











7 komentarzy:

Edyta Granda pisze...

mmmm pychotka :)

mojalenka.pl pisze...

Ja właśnie przymierzam się do zakupu multicookera. Fajnie to wygląda i coraz bardziej jestem przekonana że warto.

Anonimowy pisze...

Przepysznie dziś u Ciebie :)

Natalia Jarocka Blog pisze...

Szklanka oleju? Ja pierdziu, niestrawność na dwa tygodnie :D
Taki tłusty jest dobry? ;)

Natalia Jarocka Blog pisze...

A to mięsko to chyba wieprzowina :)
Przepraszam, wiem ,czepiam się, ale to takie zboczenie zawodowe;)

Kasia Najda pisze...

Natalia Jarocka Blog błąd poprawiłam :) szklanka pół na pół z wodą oczywiście mięsko, karkówka, chyba zmęczenie wzięło górę ha ha

dziękuje za poprawę

Natalia Jarocka Blog pisze...

;)

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger