Tradismak i Solo Smak Kebabczeta

Na mym stole zagościła całkowicie nowa mieszanka przypraw  Solo Smak Kebabczeta. Kompletna mieszanka przypraw do kababu. Kminek, tymianek i jeszcze kilkanaście aromatycznych i pikantnych przypraw dają charakterystyczny bułgarski smak typowy dla mielonych podłużnych kotlecików pieczonych na grillu we wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego.

Polecamy jako przyprawę do gulaszy (patelni), kotletów mielonych a także do golonek gotowanych i pieczonych.  U nas przyprawa znalazła się w pulpecikach, nie tak dawno rozmawiałam z przyjaciółką z bloga Moja Skarbnica "nie umiem robić pulpetów", więc chciałam udowodnić sama sobie że jest inaczej. I tak powstały moje pierwsze pulpeciki i to w sosie pomidorowym. Przyprawy naprawdę mają taki aromatyczny smak i zapach, że ciężko im się oprzeć, znajdą specjalne miejsce w moim domowym zaciszu. A was zapraszam na smakowity przegląd zdjęć.




Składniki:

  • oliwa (do smażenia)
Cebulę posiekać w drobną kosteczkę, mięso, jajko, bułkę i przyprawy połączyć ze sobą, uzyskując jednolitą zwartą masę. Uformować kuleczki, smażyć na rozgrzanej oliwie z obydwóch stron. Przełożyć do rondelka i dusić około 25 minut. W między czasie przygotować sos, ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam z torebki ;), nie jestem idealną panią domu, gdyż w mojej kuchni jednak możecie spotkać dania z torebki, jak i magi czy kostki rosołowe :). Po 25 minutach duszenia, podawać z ziemniaczkami lub chlebkiem (tak jak to robią moje maluchy ;))








                           Logo
Powiem Wam że było takie dobre, ze już nie mogę się doczekać następnego razu :)
                                   
                                       S3_viewer_small_lidl-page-012


2 komentarze:

magda3003 pisze...

Następnym razem jak będę do Ciebie wchodzić, założe śliniaczek 😉 Pyszności Takie że ślinka cieknie 😜

Edyta Granda pisze...

Kasiu jestem z Ciebie dumna.. mmm pyszne :)

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger