Kurczak z patelni z papryką i rozmarynem i majonezem z musztardą

W paczce od Prekursorek miałam Soczystego kurczaka, więc pewnego dnia postanowiłam go spróbować. Zdjęcia robiła moja córeczka upamiętniając proces produkcji :)





W opakowaniu znalazłam 5 torebek papierowych, każda na jedną pierś z kurczaka oraz opakowanie z mieszanką przypraw, które należało wymieszać z olejem ( 4 łyżki ) i wodą ( 1 łyżka )










Według opisu na opakowaniu :



rozbij piersi z kurczaka na grubość ok. 2cm.ja dodatkowo przeciełam ją na pół.

































Wymieszaj przyprawę z 4 łyżkami oleju oraz 1 łyżką wody i tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.

















  Bezpośrodnio przed smażeniem, każdą pierś kurczaka rozłożoną na płasko, umieść w osobnej torebce. Zwiń torebkę na końcu, a zachowasz czystą patelnię.





 Bez dodawania tłuszczu rozgrzej dużą patelnię (najlepiej teflonową ok.30 cm średnicy) i utrzymuj średni ogień w trakcie smażenia.







Smaż nie więcej niż dwie torebki jednocześnie ok. 10 minut, co jakiś czas odwracając torebkę. Sprawdź stopień wysmażenia. Jeśli nie jest gotowe, wydłuż smażenie o kilka minut.



Nasz kurczak wyszedł soczysty :



Nasz kurczak posłużył jako dodatek do kanapek, dodatkowo użyłam do niego Majonezu i Musztardy z Majonez Kętrzyński, który dostałam w ramach współpracy do przetestowania. Majonezu którego użyłam to niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych. Taki dodatek sprawi, że nasze danie nabiorze nowego wykwintnego i niepowtarzalnego smaku.



Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. My w domu uwielbiamy rzeczy ostre i pikantne :). Niezastąpiona w naszej kuchni.





Przekąska szybka w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna. Kompozycja ziół i przypraw bardzo odczuwana, smakowo i zapachowo. Polecam z czystym sumieniem ;)

Fix soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem
W opakowaniu: 5 torebek do smażenia + 25 g. przypraw
Cena: ok. 4 zł

1 komentarz:

Paczaj ka pisze...

Ślinka pociekła...
Fotograf widzę się bardzo starał, każdy gest uwiecznił:P

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger