Galaretka Winiary inaczej - Kolory tęczy - smak - i cudowny zapach...

Na pewno widzieliście nowe galaretki Winiary o tropikalnych smakach - więc i one zagościły w mojej kuchni. Kolory tęczy - smak - i cudowny zapach...

Do sporządzenia galaretek użyłam wody przefiltrowanej DAFI


Deser w niezwykłych barwach: fantazyjna galaretka kolorowy twist. Niezwykłe połączenie barw i smaków: Galaretki o smaku Pink Margarita, Blue Curacao oraz Pina Colada WINIARY. Kolejne galaretki można przyrządzać w około dwudziestominutowych odstępach czasu , jeśli obawiamy się, że zbyt szybko stężeją. Kolejność kolorów jest bardzo ważna, ponieważ na łączeniu poszczególnych warstw pojawi się niespodzianka.

Sposób przygotowania:

1. Zagotuj 375 ml wody (1,5 szklanki).
2. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
3. Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków, szklanek i pozostaw w lodówce do stężenia. i tak następne warstwy.



















Kolory są prześliczne, dzieci zajadały ze smakiem. 


A wy eksperymentujecie w kuchni z kolorami? :)

3 komentarze:

Viola Chmiel pisze...

wygląda cudnie!

brydzia pisze...

Świetnie wygląda i smakuje napewno też super. Zastanawiam mnie jednak jedno, wlewasz gorącą galaretkę do pucharków i wstawiasz do lodówki? Gorące?

miraga pisze...

Świetnie Ci wyszły.

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger