Babka o smaku cytrynowym 400g

Zapraszam na recenzję  - babki o smaku cytrynowym 400g -  pochodzącą z firmy Majonez Kętrzyński.


Producent pisze:

Babka cytrynowa to chyba jedna z najbardziej znanych i popularnych babek. Ciasto ma przyjemny cytrynowy zapach, który dodatkowo możemy wzmocnić poprzez polanie go lukrem i posypanie drobinami kandyzowanej skórki z cytryny. Zabieg taki sprawi, że nasze ciasto do popołudniowej kawy będzie miało wyjątkowy i orzeźwiający smak.



Do przygotowania babki wystarczy użyć:
2 całe jajka
1/2 szkl wody
7 łyżek stołowych oleju



Zawartość opakowania wsypujemy do miski dodajemy jajka, wodę i olej. Wszystko miksujemy na najwyższych obrotach przez około 5 min do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Ciasto przekładamy do blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w temp 180 stopni przez ok. 45 min.





Moja opinia:
Babkę przygotowuje się bardzo szybko. Opis na opakowaniu jest bardzo czytelny, przez co przygotowanie jest przyjemne. Babka cudownie pachnie cytrynami. Moja babka coś mi nie wyszła, mało się zarumieniła, ale i tak ją moja rodzinka spałaszowała :). Zjedliśmy jako deserek do popołudniowej herbatki.


1 komentarz:

Monika Pujanek pisze...

Smacznego :))
To może babka musi ciut dłużej w piekrniku postać?
Albo 180'C ale z termoobiegiem ?

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger