Szaszłyki z piekarnika...

Składniki
60 dkg mięsa, karkówka lub szynka
30 dkg kiełbasy podwawelskiej lub innej troszkę tłuściejszej
boczek
2 młode cebule
1 papryka
pomidory koktajlowe lub chery
4 łyżki oleju
sól
ostra papryka
przyprawy do marynaty
Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem i pokroić w średnie kawałki.
Włożyć do salaterki, polać 4 łyżkami oleju ,posypać przyprawami, ostrą papryką,solą  i dokładnie wymieszać.
Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
W tym czasie pokroić paprykę w kawałki, cebulę i kiełbasę, boczek.
Na długie patyczki do szaszłyków nakładać mueso, paprykę cebulę, kiełbasę, boczek, pomidory.
Wsadzić blachę wsadową do pieca jak najniżej, trochę wyżej postawić siatkę z szaszłykami(piekłam w piekarniku gazowym)
Piec w 190-200 st C 40 min, po 20 min każdy szaszłyk przekręcić.
Szaszłyki są super, mięso z karczku bardzo soczyste.
Podawać z ulubionymi sosami i chlebem.
Smacznego .............

1 komentarz:

miraga pisze...

Fajnie wyszły.

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger