Smakowitości od Agros- Nova

Łowicz - czarna, czerwona porzeczka, Łowicz - brzoskwinia , posłużyły mi do zrobienia ciastek francuskich z dżemem, z posypką cukrową :).


Prezentuję najprostsze ciasteczka wykonane z francuskiego ciasta. Są proste, lecz pyszne.
Składniki:
Płaty ciasta francuskiego dzielimy radełkiem na kwadraty. Na środku każdego kładziemy ulubione owoce. Brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy grubym cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Z 50 dag surowych płatów powstaje około 12 takich ciastek.







Smacznego!!

5 komentarzy:

miraga pisze...

Mniam :)

Świat piękna i testowania. pisze...

Pysznie wyglądają ,muszę coś przygotować i ja na słodko :)

bernadetta bolek pisze...

Super. Smaczne. Ja zawsze używam mrożonych owoców, bądź w sezonie świezych

Szpinakożerca pisze...

uwielbiam tak przygotowane ciasto francuskie :D ja często robię je z jabłkiem :) musem dokładniej

Marta pisze...

francuskie ciasteczka - uwielbiam. A dżemy Łowicz to jedne z najlepszych :)

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger