Rybne specjały - SARDYNKI Z BRISLINGA W OLIWIE Z OLIWEK


SARDYNKI

Od ponad 100 lat King Oscar produkuje najlepsze na świecie sardynki. Czy wiesz, że sardynki nie są w rzeczy samej gatunkiem ryby? Sardynki stają się sardynkami na skutek tradycyjnej metody przyrządzania. Do produkcji sardynek używa się aż 11 różnych gatunków ryb z całego świata. W firmie King Oscar używamy niezwykle małych i delikatnych brislingów poławianych w stanie dzikim w krystalicznie czystych norweskich fiordach i Morzu Północnym oraz młodych śledzi i innych małych ryb poławianych w Morzu Bałtyckim. W celu uzyskania najwyższej jakości, wszystkie nasze sardynki są ręcznie układane w puszce. Sardynki są dobre dla serca i ogólnie dla zdrowia, ponieważ są najważniejszym źródłem kwasów Omega-3, białka, wapnia i witamin B12 i D.






Opis


Najlepszej jakości sardynki z brislinga w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wędzone w dymie z drewna dla uzyskania delikatnego smaku. Jak zawsze – ręcznie układane w puszce. Bez substancji konserwujących. Posiadają świadectwo koszerności (ou) i są dostępne ze świadectwem koszerności na paschę (oup). Skosztuj ich na kanapce, w sałatce albo ze świeżym makaronem. Klejnot morza.

Wielkość puszki i sposób pakowania

Dostępne w 106g puszkach (14-22 ryb ułożonych w dwóch warstwach).

Składniki

Sardynki z brislinga, oliwa z oliwek, sól.

Informacje ogólne

Spośród najmniejszych ryb używanych do produkcji sardynek nasze brislingi są słynne na cały świat ze swoich niewielkich rozmiarów, delikatnej konsystencji i znakomitej jakości. Poławiane w stanie dzikim w kryształowo czystych norweskich fiordach i morzu północnym, po uzyskaniu pełnej długości od 9 do 13,5 cm, przy zastosowaniu przyjaznych dla środowiska metod połowu.

Informacje ode mnie

Sardynki zostały spałaszowane, więc czas na ich opis :). Małe rybki, które swoim wyglądem przypominają rybki akwariowe, w smaku sa wprost rewelacyjne. U nas w domku każdy uwielbia rybki, choć sardynki nie są moimi przyjaciółmi, chętnie przetestowała je moja mama. Puszka i rybka, to najszybsza przekąska na zimną, jaką wymyślił świat :). Otwierasz i jesz. Moją mamę bardzo ciężko zmusić do jedzenia, ale rybka z kinga była spałaszowana ze smakiem. Opis mamy: "smak delikatny, zapach bardzo przyjemny, mimo iż to rybka :), smaczny. Otwarcie szybkie i bez komplikacji. ". Więc serdecznie polecamy.

Wartości odżywcze

Najlepsze źródło kwasów omega-3 i wapnia. Bogate w białko, witaminy b12 i d, żelazo, fosfor i potas.



Moja wstępna ocena (skala 1 - 5)
Delikatność: 5
Komfort stosowania: 5
Opakowanie: 5
Dostępność: 5
Cena: 5
Polecam : zdecydowanie tak

 


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger